• open panel
KALENDARIUM
   • STOCKHOLM| 13 maj
    Hur gör man tillit?
    - en workshop om förutsättningar för tillit

     

    Välkommen till en workshop som undersöker förutsättningarna för ökad tillit i samhället, i din organisation och mellan människor.

    Mer information om workshopen
    Anmäl dig här

   • STOCKHOLM| 14 maj
    Skriv dig friare

     

    Med pennans hjälp erövrar du större frihet och manöverutrymme i nuet. Att skriva om sina upplevelser är att sortera och bearbeta. Du förstår dina reaktioner bättre och kan försonas med det som hänt.

    Mer information om workshopen
    Anmäl dig här

   • STOCKHOLM| 5 juni
    Gestalt and organisational development:
    The power of Emergence and Relationality
    With Marie-Anne Chidiac and Sally Denham-Vaughan

     

    This one day workshop with the co-founders of Relational Change will introduce you to core principles behind our relational organizational gestalt, (ROG), approach and explain why we believe this positions Gestalt practitioners at the leading edge of contemporary OD.

    Learn more about the workshop

NYHETER
  • 2019-07-02
   100 dagar då vi sprider hopp. Läs mer om hur du kan bidra i nyhetsbrevet skrivet av Pia Fredriksson här.
  • Sista omgången med Nervsystemskursen
   Vårterminen -20 är sista gången vi erbjuder vidareutbildningen om nervsystem, anknytning och hjärnforskning med Judith Beermann Zeligson
   Mer information om utbildningen här

   2019-04-04

  • Nyårskrönika 2018 Gestaltakademins ordförande Per Andersson delar med sig av sina upplevelserna vid avslutningen av Praktisk förändringsledning. Deltagarna berättar och visar vad de lärt sig under året och Per ser många goda exempel på hur bidrag sker till en mänskligare värld.Läs Nyårskrönikan här

   2018-12-18

  • Lasse Övling blir nya Radiopsykologen på P1
   Stort grattis till Lasse! Vi ser framemot att ta del av din klokskap även via radion från och med januari 2019.
   - Ingen mår bra av att känna sig udda och ensam. Om man genom programmet kan känna igen sig i andra är det en stor seger. Jag hoppas att min förmåga att vara nyfiken och ganska förutsättningslös med mina frågor kan bidra till bra och stärkande samtal med lyssnarna, säger Lasse Övling i ett pressmeddelande från SR.

    

   Läs artikel i Modern Psykologi om Lasse som ny radiopsykolog här

   2018-11-23

  • Gå i handledning till reducerat prisGestaltakademin kör nu den första omgången av en vidareutbildning för handledare. För att bli certifierad Praktisk handledare ska deltagarna genomföra ett antal handledningar, både individuellt och i grupp. Deltagaren går parallellt i egen handledning på samma sätt som för terapi- och konsultuppdrag under diplomprogrammen. För detta söker de klienter!
   Intresserad för egen del eller för medarbetare?
   Nedan finns ”annonser” från några deltagare som söker fler klienter. Kontakta personen direkt för ett förutsättningslöst samtal.

    

   Annonserna finns här

   2018-11-15

  • Informationsmöte i GöteborgVälkommen till kostnadsfritt Informationsmöte i Göteborg den 27 november. Här träffar du tidigare studerande på Gestaltakademin; Helena Mering, Karl Sandstedt, Anna Tarschys. Du träffar också Annalena Ståhl, pedagogisk ledare för terapeutprogrammet, som också kan informera om andra program och utbildningar på Gestaltakademin.Mer information och anmälan sker här

   2018-10-30

  • Anmälan sker nu via Simple SignupVi har nu övergått till att ta emot anmälningar till seminarier och kortare workshops via Simple signup. Detta kommer att underlätta både för dig som deltagare och för oss som arrangör. Simple signup är en tjänst som hjälper alla arrangörer att ta emot anmälningar till event på ett snyggt och enkelt sätt.

   2018-10-03

  • Vad är våra kurser bra för?De är bra för dig som vill bottna i dig själv. Såväl i rent privata situationer och relationer, bara för din egen skull, som i professionella sammanhang, där du vill förstå hur du i kraft av dig som professionell person kan göra förändringar som består.Som deltagare får du ...
   Läs hela Helenas krönika här

   2018-10-02

  • Terapeutprogrammet blir återigen 4-årigtIstället för att dela upp Terapeutprogrammet på 2 utbildningar (Fördjupad personlig utveckling samt Terapeutprogrammet) har vi beslutat att återgå till en sammanhållen 4a-årig Terapeututbildning från och med ht-19. Den största skillnaden är faktiskt att du bara söker till en utbildning och inte två. Innehåll och upplägg är det samma. 4 kursveckor under år 1 samt 6 kursveckor under år 2-4. Detta betyder att du som har gått FPU tidigare är välkommen att söka in till år 2 på Terapeutprogrammet.
   Läs mer om Terapeutprogrammet här

   2018-09-19

  • Välkomna till ett nytt läsår med Gestaltakademin. Nya kurser och nya studerande!Ibland säger man att det är så svårt att beskriva vad Gestalt är, och det kan vara så, men jag gör ett försök nu. Vad som gör att terapi, eller chefskap, konsultuppdrag skiljer sig från andra är den grundläggande synen på vad som är verkningsfullt.
   Läs hela Helenas krönika

   2018-09-06

  • Bra att veta för dig som söker gestaltterapeut för egen terapi:När man genomgått en utbildning hos Gestaltakademin är man godkänd enligt Europeisk standard för gestaltterapeuter och följer därmed de etiska riktlinjerna som EAGT (The European Association for Gestalt Therapy) föreskriver. Detta är en kvalitetsgranskad utbildning.
   Fråga din blivande gestaltterapeut om hen är ansluten till EAGT eller till SAG (Sveriges auktoriserade gestaltterapeuter) som är en svensk yrkesförening innan du bestämmer dig. Ett medlemskap betyder att man uppfyller yrkesföreningens kriterier och krav på utbildning, handledning, fortbildning och har en ansvarsförsäkring kopplad till sin verksamhet. SAG har också ett etiskt råd och ligger organisatoriskt under EAGT som i sin tur ligger under EAP (European Association for Psychotherapy).

   2018-01-09

Läs tidigare nyheter.

               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012