• open panel
Lasse och Margaretas Psykologbyrå

Psykologbyrå är en podcast med psykologerna Margareta Berggren och Lasse Övling. Podden behandlar vardagspsykologi, allt från hur man präglats av syskonskaran till stresshantering eller förälskelser. Podden kommer ut en gång i veckan, varje måndag.

Lasse och Margareta vill gärna hör DIN röst. Om du har någonting att säga om avsnittet eller kanske önskar ett särskilt tema får du gärna höra av dig till oss här på Facebook.
Följ Psykologbyrån på Facebook

Podden finns på iTunes. I appen Podcast och på iTunes söker man på Psykologbyra (asså med A på slutet)

Avsnitt:
1 Om personlig utveckling
Tillsammans med veckans gäst diskuterar Lasse och Margerata vad personlig utveckling innebär både privat och professionellt.

2 Om sorg
Lasse och Margareta pratar om vikten av att få tillåtelse att sörja. Peter och Sten har två helt olika upplevelser av att sörja och sakna någon närstående som gått bort.

3 Om jämförelse
Lasse och Margareta pratar om hur och varför vi jämför oss med andra i situationer då vi måste prestera. Mest på jobbet men också i vår uppväxt.

4 Om stress
Hur märker man att man är för stressad? Och vad gör jag åt det? Hör Pias berättelse om när det gick för långt för henne och Lasse och Margareta ger några konkreta tips.

5 Om förälskelse
Lasse och Margareta samtalar ett ungt nyförälskad par och en medelåldersman som hittat kärlek på nytt. De samtalar om likheter och olikheter hos partnern man bli förälskad i.

6 Om sympatier & antipatier
Psykologerna Lasse Övling och Margareta Berggren pratar om vad som gör att man gillar eller inte gillar vissa personer och hur man kan få det att funka ändå.

7 Om familjekultur
Psykologerna Lasse Övling och Margareta Berggren pratar om hur vi påverkats av kraven och förväntningarna våra föräldrar hade på oss. Vi är uppväxta i olika tider med olika förutsättning. Vad gör det med just dig?

8 Om syskonroller
Psykologerna Lasse Övling och Margareta Berggren pratar om vad man som vuxen har med sig från sin barndom. Denna gång fokuserar de på din roll i syskonskaran. Oavsett om du är storasyskon, mellanbarn, småsyskon eller ensambarn.


               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012