• open panel
Gestaltmetodiken i media
Gestaltterapi ett framgångsrecept för chefen – och företaget

Gestaltterapeut Allan Ericsson har varit Gerhard Bleys, Vd för Kavli, terapeut i snart tjugo år. "Utan Allan hade jag inte varit den jag är idag vare sig arbetsmässigt eller privat." säger Gerhard i en artikel i Sydsvenskan.

Han gick i terapi för att lära sig om sig själv. Nu har även Kavlis ledningsgrupp gått i gestaltterapi för att kunna vara empatiska ledare.
– Det är viktigt att både få syn på sig själv och förstå hur andra uppfattar en om man ska vara en bra ledare, säger Gerhard Bley, vd för Kavli.

Läs artikeln i Sydsvenskan 17 maj.

SVT har fått svidande kritik för trista politiska tv-dueller

Per Andersson, styrelseledamot i Gestaltakademin uttalar sig om dialog framför debatt och förordar ett klimat som sätter tittaren i fokus.

– Tänk om politikerna kunde uppträda autentiskt, vara hederliga i sin argumentation och – gud förbjude – någon gång emellanåt svara på en fråga, säger Per Andersson. Det skulle vara bra tv. I dag är både journalister och politiker alltför fokuserade på konflikt vid direktsända debatter, menar Per Andersson. Han kallar det en okonstruktiv ”symbios” mellan medier och makthavare. Det märks inte minst när medierna försöker skriva rafflande rubriker om en ”het debatt” eller ”bråket som fortsätter” när hela tillställningen egentligen varit trist och förvirrande.
– Vi behöver en ny överenskommelse mellan makthavare och journalister, säger Per. En överenskommelse om hur vi bedriver debatter så tittaren hamnar i centrum.
Se inslaget


Organisationer är människor i samverkan

“Det är kvaliteten på samverkan mellan människor som avgör hur effektiv en organisation blir. Att få ökad förståelse för hur jag samverkar med andra är ett bra sätt att få mer gjort och trivas bättre på jobbet.”

Det säger Lars Marmgren som tillsammans med Margareta Marmgren håller i utbildningen Gestaltmetodik i organisationer. Det är ett ettårigt program inom Gestaltakademin för chefer, personalchefer och konsulter som är intresserade av ett sätt att arbeta som är både handlingsinriktat och humanistiskt.
Läs hela artikeln
En kortare version av artikeln publicerades i bilagan Kompetensutveckling till Di den 4 april. På sidan 17 kan du läsa den.


Varför välja en Gestaltutbildning

I en utbildningsbilaga till Di 31 januari 2014 ger Gestaltakademin flera vittnesbörder om hur en Gestaltutbildning har påverkat individer.

- Det är många konsulter som säger sig jobba med verkliga förändringar, men jag upplever att det bara är gestaltmetodiken som gör det på riktigt. Det är en metod som funkar för mig, säger Tina Molund, HR-chef på Ikea i Sydostasien.
Läs mer här


Studierektor Kicki Rongedal i Värmlandsradion

Hur gör vi människor egentligen för att hamna där vi är i livet? Är vi riktigt kloka?

Om detta handlar en föreläsning i Karlstad. Bröderna Henrik och Magnus Rongedal står för det musikaliska inslaget. Klokskaperna levererades av gestaltterapeuten Christina Rongedal, gift med Henrik, och coachen och prästen Katarina Claesson.
Lyssna på intervjun som sänder 12 mars 2014


"Så drar du nytta av att få nobben" Vågar du be rekryteraren om feedback?

Hur skötte du dig på din senaste jobbintervju? Vågade du be rekryteraren om feedback? Rekryterarfeedback blir ett allt starkare konkurrensmedel på dagens arbetsmarknad – både för dig och rekryteraren.

I Metro 13/11 2012, intervjuas Stefan Gunnarsson om rekryterarfeedback. Han har en MSc Gestalt in Organisations och är författare till boken ”Professionell feedback”. Nu forskar och doktorerar Stefan i ämnet och har hittills utbildat mer än 10 000 människor i konsten att ge och ta emot feedback.

Läs hela artikeln i Metro

               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012